sobota, 17 sierpnia 2013

Jagodowy twarożek z miętą na chlebie pasterskim

Po dłuższej przerwie, wreszcie znalazłam siły, aby wrócić do blogowania. Dziś częstuję Was śniadaniem na słodko. Jagodowy twarożek podany na chlebie pasterskim, upieczonym z mieszanek chlebowych, które jakiś czas temu otrzymałam do testów od Chleb na zdrowie. Chlebek, tak jak poprzednie wyszedł pyszny. Bardzo sycący i z chrupiącą skórką - taki jak lubię najbardziej. 



Składniki:
Chleb:
330 g wody (o temp. 22 stopni) 
1 opakowanie mieszanki chlebowej - chleb pasterki
Jagodowy twarożek:
250 g półtłustego twarogu
1/2 szklanki jagód 
3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanej, świeżej mięty




Chleb przygotować według przepisu na opakowaniu. 
Twarożek przełożyć do naczynia, dodać jagody, jogurt, cukier i posiekaną miętę. Wszystko zmiksować do uzyskania kremowej konsystencji. Smacznego! 



3 komentarze:

  1. Jakie piękne, fioletowe śniadanko! Właśnie zastanawiam się nad kupnem mieszanek z tego sklepu, gdyż oferta wydaję się być bardzo ciekawa. A mieszanki są bez sztucznych dodatków, więc chyba się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ach, uwielbiam takie twarożki! są zdrowsze niż gotowe, a można tak z nimi kombinować!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...