Składniki:
50 g rukoli
2 dojrzałe gruszki
4 łyżki wiórków sera Pecorino Romano
2 łyżki pestek z dyni
1/2 łyżeczki świeżo zmielonej chili w płatkach
sól (do smaku)
1 łyżka oliwy z oliwek
Rukolę przełożyć do miski. Gruszki pokroić na połówki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Na rukolę poukładać gruszki, wiórki sera, pestki dyni, posypać solą i świeżo zmielonymi płatkami chili. Spryskać oliwą, wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)