sobota, 28 stycznia 2012

Pasta z wędzonej makreli

Ryby uwielbiam, prawie pod każdą postacią i prawie wszystkie. Wyjątek stanowi panga, której nie jadam i wam też nie polecam. Ale o tym, w innym poście...Jedyna potrawa do której nie mogę się przekonać, to zupa rybna. Ale jak wiadomo smaki się zmieniają...Pasta z makreli to według mnie prawdziwy rarytas. Również dla tych, którzy ryby jedzą okazjonalnie. Pasty, (oczywiście te robione w domu) mają same zalety. Przygotowuje się je ekspresowo, nie zawierają chemicznych konserwantów i zagęstników (tak jak te sklepowe) i przede wszystkim są wartościowe dla naszego organizmu.


Składniki: 
1 średnia wędzona makrela
2 jajka na twardo
2 małe ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
czarny pieprz świeżo mielony
sól (opcjonalnie) 

Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości. Rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka na twardo trzemy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i schładzamy w lodówce. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...